Δεσμοί Αίματος

Επισκέπτες αυτή τη στιγμή:


'Αρθρο

"H σχολή της Μπαρτσελόνα", Αναδιατύπωση (16/2/2010)

Το διαβάσαμε, μας άρεσε ιδιαίτερα, το βρήκαμε και πολύ διδακτικό, γι’ αυτό κρίναμε σκόπιμο να το αναδιατυπώσουμε στην ιστοσελίδα μας, έτσι ώστε να το διαβάσουν όσο γίνεται πιο πολλοί φίλοι του ποδοσφαίρου, με την ελπίδα ότι κάποιους θα τους προβληματίσει, τουλάχιστον….

«Ανοιχτό πανεπιστήμιο ποδοσφαίρου που προσφέρει δωρεάν μαθήματα σε όσους αναζητούν την επιτυχία μέσω μιας ξεχωριστής προσέγγισης του αθλήματος αποτελεί η Μπαρτσελόνα.

Η ομάδα που σάρωσε όλους τους τίτλους την προηγούμενη σεζόν, νίκησε 2-1 τη Χετάφε, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με εννέα παίκτες λόγω αποβολής των Πικέ και Μάρκεζ. Σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς των Τουρέ και Ντάνι Αλβες που θα τους κρατήσουν μακριά από τη δράση για δυο-τρείς εβδομάδες, θα περίμενε κανείς από τον προπονητή των μπλαουγκράνα Πέπε Γκουαρντιόλα να εξαπολύσει επίθεση εναντίον των διαιτητών. Αντ’ αυτού παρέδωσε ένα μάθημα που καλό θα είναι να το διαβάσουν με προσοχή όσοι ασχολούνται με το άθλημα. Να τι είπε ο σπουδαίος προπονητής:

-Κάνει κακό στο ποδόσφαιρο να υπάρχουν αμφισβητήσεις κάθε εβδομάδα. Οι διαιτητές προσπαθούν για το καλύτερο και βέβαια μπορεί να κάνουν λάθη. Είναι χαμένος χρόνος να συζητάμε για τις αποφάσεις τους. Θα είναι σαν να λέμε πως η Μπαρτσελόνα κέρδισε έξι τίτλους με τη βοήθεια των διαιτητών.

Δεν με ενδιαφέρει αν μας άφηνε με 10, εννέα ή οκτώ παίκτες ή να σφύριζε τρία πέναλτι εναντίον μας. Εμείς τότε θα έπρεπε να πετύχουμε τέσσερα γκολ. Για ότι συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο, είναι δική μας ευθύνη.

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας και με εμένα αυτό συνεχώς κάνουμε».

Για την αντιγραφή

Το Γραφείο Τύπου της Ε.Π.Σ. Αργολίδας